Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
      Σε όλες τις Ευρωεκλογές από το 1981 μέχρι σήμερα, οι αυτοκρατορικών προνομίων αρχηγοί των κομμάτων αποφάσιζαν για τους εκλεκτούς που θα έστελναν στο Ευρωκοινοβούλιο,
τοποθετώντας τους σε εκλόγιμες θέσεις στο Ευρωψηφοδέλτιο που οι ίδιοι και μόνο κατάρτιζαν. Έτσι, ο Ελληνικός λαός επέλεγε το κόμμα που ήθελε να τον αντιπροσωπεύσει και δεν είχε καμιά συμμετοχή στην επιλογή των προσώπων. Μάλιστα πολλές φορές, ειδικά σε κόμματα που δεν θα εξέλεγαν περισσότερους από ένα ή δυο βουλευτές, η πρώτη και η δεύτερη θέση, πιθανότατα γινόταν προϊόν οικονομικής συναλλαγής. Από την άλλη μεριά, υπήρχαν και υπάρχουν  Ευρωβουλευτές που προφανώς έχοντας το κοκαλάκι της νυχτερίδας, έγιναν μόνιμοι θαμώνες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με μηδαμινό πολιτικό έργο για την πατρίδα μας. Επίσης, η Ευρωβουλή πολλές φορές χρησιμοποιήθηκε ως η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ, δηλαδή ως ο καθαρτήριος χώρος διαπραχθέντων ανομημάτων του παρελθόντος. Επί παραδείγματι, η Μαριέττα Γιαννάκου απέτυχε να εκλεγεί Βουλευτής της ΝΔ στις Εθνικές εκλογές του 2007 λόγω του ότι ως Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, συνέδεσε το όνομά της με την αποτυχημένη απόπειρα μεταρρύθμισης του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος (βιβλίο Ιστορίας – Ρεπούση). Αυτήν λοιπόν, την πολιτικό που ο Ελληνικός λαός αποδοκίμασε, στις  μετέπειτα Ευρωεκλογές του 2009 ο αρχηγός της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής την τοποθέτησε πρώτη στο Ευρωψηφοδέλτιο, με συνέπεια να συνεχίζει να ζει βασιλικά στις Βρυξέλλες. Κάπως έτσι, προωθήθηκε στην Ευρωβουλή (2004-2007) και ο σημερινός Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, πριν επανενταχθεί στη εσωτερική πολιτική σκηνή, όταν και εκλέχτηκε Βουλευτής Μεσσηνίας επανακάμπτοντας από την πολιτική έρημο στην οποία είχε αναγκαστεί να ζει μετά την πτώση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη το ΄93, και στην οποία πρωτοστάτησε. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως στην τριετή θητεία του στην Ευρωπαϊκή Βουλή, επιτέλεσε «τεράστιο» πολιτικό έργο. Κατάθεσε όλες και όλες εννέα (9) ερωτήσεις!!!
            Από τη μεταπολίτευση και μέχρι την περίοδο των Μνημονίων, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κυβέρνησαν με μεγάλες πλειοψηφίες. Είχαν το μαχαίρι, είχαν και το πεπόνι. Προωθούσαν στην Ευρώπη τους ημέτερους, μέσω των οποίων οι ημέτεροι του Συστήματος, απολάμβαναν ειδικές προνομιακές απολαβές. Έτσι, μέσω της εύνοιας των αρχηγών όλων των κομμάτων δημιουργήθηκαν οι «πολιτικοί πολυτελείας», που η προώθησή τους στα ευρωπαϊκά έδρανα, είτε ήταν τιμητικές αποστρατείες αρεστών βουλευτών είτε ήταν αποστρατείες από το Ελληνικό κοινοβούλιο των ενοχλητικών της πολιτικής των αρχηγών.
Ωστόσο, με αυτά και με τ΄ άλλα, ο ευρωβουλευτής ήταν και είναι ένα «βασιλικό» αξίωμα, αφού η συμμετοχή κάποιου σε εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια των κομμάτων, του εξασφάλιζαν αυτόματα πέντε (5) χρυσά χρόνια, με αρκετά υψηλό μισθό, με κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, και φυσικά με πολλά ταξίδια σε αρκετές πόλεις όλης της Ευρώπης, χωρίς να επιβαρύνεται τουλάχιστον, ένα ευρώ. Δηλαδή, ζούσαν και ζουν «ζωή χαρισάμενη» που λέει και ο λαός μας.
Όμως, οι καιροί άλλαξαν και αυτά τα δυο κόμματα καταγράφουν πολύ χαμηλά ποσοστά. Αποφάσισαν λοιπόν, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προ του φάσματος της εκλογικής τους διάλυσης, να πράξουν το αυτονόητο. Έτσι, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, τα ανδράποδα δηλαδή της συγκυβέρνησης, αποφάσισαν η ανάδειξη των ευρωβουλευτών να γίνεται μέσω σταυρού προτίμησης και όχι μέσω της κομματικής λίστας. Δηλαδή, για να βρεθεί κάποιος στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου θα απαιτείται πλέον, προσωπικός προεκλογικός αγώνας, καθώς δεν θα ισχύει η «λίστα» με τη σειρά εκλογής που καθόριζε, όπως προείπα ο εκάστοτε αρχηγός του κόμματος.
Έτσι, ξαφνικά γίνονται αυτοί οι ακραιφνείς καιροσκόποι, δημοκρατικότεροι! Δίνουν το δικαίωμα επιλογής στον Ελληνικό λαό να επιλέξει τους «καταλληλότερους» που θα τον εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη των δανειστών-τοκογλύφων μας, στην Ευρώπη που η Ελλάδα δεν είναι πλέον, ισότιμο μέλος, αλλά η σχέση της με την ΕΕ είναι σχέση δανειολήπτη και δανειστή! Ή μήπως, η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα του τρόμου τους για το κακό που πολύ σύντομα θα τους συμβεί και θεώρησαν πως η κοινωνία χρειαζόταν μια ακόμη ένεση παραπληροφόρησης;
Οσονούπω, ο Ελληνικός λαός πρέπει να είναι ιδιαίτερα ανήσυχος από τα τερτίπια που θα μετέρχονται συνεχώς μέχρι τις Ευρωεκλογές, αυτά τα πρώην κόμματα εξουσίας, τα οποία δεν εξυπηρετούν τον Ελληνικό λαό και την πατρίδα μας, αλλά είναι οι απόλυτοι εκφραστές των νέων ιδιοκτητών της Ελλάδος μας. Θα πρέπει ο λαός μας να καταψηφίσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να τους τοποθετήσει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Δεν θα πρέπει να δώσει μια νέα ευκαιρία ανασύνταξης των κομματικών τους μηχανισμών. Πρέπει να γνωρίζει ο λαός μας πως εάν στις Ευρωεκλογές καθώς και στις αυτοδιοικητικές εκλογές διασωθούν αυτά τα καταστροφικά κόμματα για την πατρίδα μας, τότε δεν θα πρέπει να διαμαρτύρεται όταν θα επιβληθούν νέα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα και τα οποία θα μας επιβάλουν με το γράμμα του Νόμου. Και Νόμος θα είναι η ψήφος που θα έχουν εισπράξει από τον Ελληνικό λαό!
Πάντως αυτός ο τρόμος του πολιτικού Συστήματος δεν είναι πραγματικός εφιάλτης μόνο για την πατρίδα μας, αλλά αυτός ο εφιάλτης πλανάται σε όλη την Ευρώπη, λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής που ασκούν όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ προς τους λαούς τους , και οι οποίες είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στα συμφέροντα της Γερμανίας. Αντιλαϊκές πολιτικές, που ενισχύουν σε όλη την Ευρώπη τα ακροδεξιά κόμματα και κάνουν την ηγεσία της ΕΕ να έχει χάσει τον ύπνο της, μπροστά στο φάσμα πως η επόμενη Ευρωβουλή θα απαρτίζεται από ένα μεγάλο ποσοστό ακροδεξιών βουλευτών.
Αυτό το προϊόν  του τρόμου, γίνεται καθημερινώς βεβαιότητα στα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕ, μετά τον πολιτικό θρίαμβο του «Εθνικού Μετώπου» της Μαρίν Λε Πεν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Γαλλίας, όπου και επιβεβαιώθηκε η κατακραυγή του Γαλλικού λαού κατά της πολιτικής του ψευτο-Σοσιαλιστή Προέδρου της, Φρανσουά Ολάντ, μόλις σε δυο χρόνια από τις προεδρικές εκλογές. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μιλάμε για τη Γαλλία, τον μεγάλο υποτακτικό εταίρο της Μέρκελ, αλλά και μιας μεγάλης και ισχυρής χώρας.
Όλα τα γαλλικά ΜΜΕ, αφιέρωσαν μεγάλα κομμάτια στις εφημερίδες τους και αρκετή ώρα στους τηλεοπτικούς σταθμούς, προκειμένου να εξηγήσουν αυτό το πολιτικό εκλογικό ταρακούνημα που έδωσε η γαλλική κοινωνία. Μεγάλες εφημερίδες της Γερμανίας, της Ισπανίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων μελών-κρατών της ΕΕ, ξόδεψαν πολύ μελάνι για να σκιαγραφήσουν το φόβο τους από το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών της Γαλλίας. Το ακροδεξιό και ευρωσκεπτικιστικό κόμμα της Μαρίν Λε Πεν κατέγραψε το 2008 ποσοστό 0,9% και τώρα  αποσπά το 7% της λαϊκής ψήφου σε εθνικό επίπεδο. Έτσι, το επόμενο χρονικό διάστημα, ύπνος δεν θα πιάνει, τα ηγετικά στελέχη της ΕΕ, καθώς έρχονται αντίστοιχα ποσοστά από τα ακροδεξιά κόμματα άλλων κρατών της ΕΕ, αλλά και της Ελλάδος, όπου τα καταγραφόμενα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος της «Χρυσής Αυγής», αγγίζουν το 14%-20% του εκλογικού σώματος.
Ωστόσο, αυτό το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών της Γαλλίας, που η βρετανική Daily Telegraph το ανέφερε ως «ιστορικό», η ιταλική Republica το χαρακτήρισε ως «χαστούκι για τον Ολάντ» και η βελγική Le Soir το χαρακτήρισε αναμενόμενο και το καταγράφει ως μεγάλη νίκη της ακροδεξιάς, γι΄ αυτό λοιπόν, το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών της Γαλλίας, κανένας τηλεοπτικός σταθμός της πατρίδος μας, των διαπλεκόμενων καναλιών της διαφθοράς δεν έκανε την παραμικρή αναφορά. Στις εφημερίδες δε, το γεγονός το υποβάθμισαν, με μικρές αναφορές στα «ψιλά» τους.
Και ειλικρινά θα ήθελα να γνωρίζω, την επόμενη των δικών μας εκλογών, και εφ΄ όσον τα ποσοστά της «Χρυσής Αυγής» επιβεβαιώσουν τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, τι θα πράξει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου; Θα θεωρήσει πως μπορεί κάποια φυλακή να κρατήσει έγκλειστη για πολύ χρονικό διάστημα ακόμη την ηγετική της ομάδα; Τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, από τη στιγμή που προφανώς θα είναι το πρώτο κόμμα και έχει δηλώσει πως αμέσως μετά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς και των ευρωεκλογών, η σημερινή κυβέρνηση δεν θα έχει τη δεδηλωμένη και θα πρέπει να προκηρύξει Εθνικές εκλογές;
Θα θεωρήσει δηλαδή, πως το αποτέλεσμα των εκλογών έχει ανάγνωση στη μια όψη του νομίσματος ή πως πρέπει να αναγνωστούν και οι δυο όψεις; Ιδού λοιπόν, «η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» για τη «Δύναμη Συστημικής ευθύνης» που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κατά πρόσφατη δήλωση Δραγασάκη!!