Αποτελεί αν όχι την πιο απλή, σίγουρα την πιο συνηθισμένη συνταγή με κοτόπουλο στην Ελλάδα, αλλά και
μία από τις πιο αγαπημένες και νόστιμεσ συνταγες .
Υλικά:
1 κοτόπουλο ολόκληρο ή σε κομμάτια
6-7 πατάτες
1 μεγάλο λεμόνι
2 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο
200γρ. ελαιόλαδο
350γρ. νερό
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζετε το κοτόπουλο ή τα κομμάτια κοτόπουλου στο ταψί. Κόβετε τις πατάτες σε μικρά αλλά χοντρά κομμάτια και τα απλώνετε γύρω γύρω από το κοτόπουλο, έτσι ώστε να γεμίσει το ταψί μας.
Σε ένα σέικερ βάζετε το λάδι με τη μουστάρδα και χτυπάμε καλά.
Μόλις το μείγμα μας γίνει ομοιογενές, προσθέτετε στο σέικερ μισό ποτήρι από το νερό και ξαναχτυπάμε λίγο.
Περιχύνετε αυτό το μείγμα πάνω από το κοτόπουλο και τις πατάτες, έτσι ώστε να πάει παντού.
Κόβετε το λεμόνι και το στύβετε Πάνο από το φαγητό προσέχουμε τα κουκούτσια να μην μας πέσουν μέσα στο ταψί για τη θα πικρίσει.
Αλατοπιπερόνετε το φαγητό μας και βάζετε και το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη ρίγανη.
Τέλος ρίχνετε και το υπόλοιπο νερό που μας έχει απομείνει, σιγά σιγά στην μία γωνία του ταψιού.
Ψήνετε στο φούρνο στους 200 με 250 βαθμούς C για περίπου 1 ½ ώρα.
Τα τελευταία 5-6 λεπτά γυρνάμε το φούρνο στο grill ώστε να ξεροψηθεί το φαγητό μας.
www.thecook.gr