Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Η Αλήθεια του Χριστού και η υπόσχεση του Γιαχβέ

Ο Χριστός αναφέρει καταρχήν ότι οι Εβραίοι είναι τέκνα Αβραάμ αλλά ο ίδιος δεν είναι , διότι είχε ένα βιολογικό γονέα, την Παναγία που ήταν Ελληνίδα από την Γαλιλαία των εθνών, όπου δεν έμεναν Σημίτες Εβραίοι αλλά Έλληνες που είχαν εξιουδα'ι'στεί.

Κατά Ιωάννην Κεφάλαιο 8:
37 γνωρίζω ότι είσθε απόγονοι του Αβραάμ. Αλλά ζητείτε να με φονεύσετε, διότι η διδασκαλία μου δεν εισχωρεί μέσα σας.
38 εγώ εκείνο που έχω δει από τον Πατέρα μου διδάσκω. Και σεις λοιπόν αυτό που είδατε από τον πατέρα σας κάνετε.
Λέει είστε, και όχι είμαστε. Κατηγορεί το ιερατείο των Εβραίων για βαρβαρότητα.
Ο Χριστός παρακάτω διαψεύδει ότι οι Εβραίοι είναι τέκνα Θεού και περιούσιος λαός Του, όπως τους έλεγαν οι ραβίνοι.
Κατά Ιωάννην Κεφάλαιο 8:
42 είπε λοιπόν σε αυτούς ο Ιησούς. Εάν ο Θεός ήτο πατήρ σας, θα με αγαπούσατε. Διότι εγώ προέρχομαι και έρχομαι από τον Θεόν. Διότι δεν ήλθα από μόνος μου, αλλά με έστειλε Εκείνος.
43 γιατί δεν κατανοείτε την διδασκαλίαν μου; Διότι, δεν ημπορείτε να ακούετε τα λόγια μου.
Επομένως ο ίδιος ο Χριστός απορρίπτει και καταρρίπτει του ισχυρισμούς περί της θείας προέλευσης των Εβραίων. Δεν μπορούν να δεχθούν την διδασκαλία του Χριστού, γιατί πότε τους δεν γνώρισαν τον Θεό.
Οι Εβραίοι βάσει των δικών τους γραφών, είναι προορισμένοι να κυριαρχήσουν σε αυτόν τον ψεύτικο κόσμο και να τους δοθούν όλες οι περιουσίες όλων των λαών . Έτσι τουλάχιστον τους υποσχέθηκε ο Γιαχβέ.
Στο Δευτερονόμιο κεφάλαιο 28 λέει:
12... ευλογήσαι πάντα τα έργα τών χειρών σου, και δανειείς έθνεσι πολλοίς, συ δε ου δανείη, καί άρξεις συ εθνών πολλών, σου δε ουκ άρξουσι.
12... θα ευλογήσω όλα τα έργα των χειρών σου και θα δανείζεις σε έθνη πολλά, ενώ εσύ δεν θα δανείζεσαι και έτσι θα ηγήσαι πολλών εθνών, ενώ εσύ δεν θα είσαι υποτελής.
Δηλαδή, θα είναι παγκόσμιοι δανειστές και τοκογλύφοι και θα υποτάξουν μέσω των δανείων όλα τα έθνη σε αυτούς.
Ποιος είναι λοιπόν ο πατέρας τους ο Γιαχβέ, που τους υποσχέθηκε απόλυτη ισχύ στον κόσμο των ονείρων; Η υπόσχεση του Γιαχβέ προς τους Εβραίους δεν είναι η συμμετοχή τους στην λεγόμενη Ουράνια Βασιλεία του Θεού, αλλά η απόλυτη κυριαρχία τους στον εικονικό κόσμο, που στην ουσία αποτελεί πλατφόρμα δοκιμασίας των ανθρώπων για να φανεί ποιοι είναι αυτοί που θα μείνουν με τον διάβολο και ποιοι είναι αυτοί που θα πάνε με τον Θεό.
Στην σημερινή παγκόσμια διακυβέρνηση όλοι οι μεγαλοτραπεζίτες και μεγαλοκαρχαρίες είναι Εβραίοι , αλλά ο απλός λαός των Εβραίων, διάσπαρτος σε όλο τον κόσμο, υποφέρει μαζί με όλους τους άλλους λαούς. Ο Σαμαέλ- Σατανάς έχει καταφέρει να εξαπατά τους λαούς μέσω της εξουσίας που έχει για να τους οδηγήσει στην επόμενη κόλαση. Τους τάζει υλικά αγαθά και εξουσία στον ψεύτικο κόσμο και όχι την πραγματική και αιώνια ζωή, που μας δίνει ο Χριστός. Διότι ο Χριστός μας λέει παρακάτω:
Κατά Ματθαίων Κεφάλαιο 6
19 Μή θησαυρίζετε υμίν θησαυρούς επί της γης, όπου σής καί και βρώσις αφανίζει, καί όπου κλέπται διορύσσουσι και κλέπτουσι
20 θησαυρίζετε δε υμίν θησαυρούς εν ουρανώ, όπου ούτε σής ούτε βρώσις αφανίζει, καί όπου κλέπται ού διορύσσουσιν ουδέ κλέπτουσιν
21 όπου γάρ έστιν ο θησαυρός υμών εκεί έσται καί η καρδία υμών.
Καμία σχέση λοιπόν αυτά τα οποία λέει ο Χριστός με αυτά τα οποία τάζει ο Γιαχβέ.
Στην ουσία μας λέει μη δίνετε σημασία στα πλούτη αυτού του κόσμου. Δεν υπάρχει ο κόσμος, δεν υπάρχουν και τα πλούτη. Πλούτος είναι το να μπορέσεις να ξεφύγεις από τον εικονικό κόσμο και να ζήσεις για πάντα στο αληθινό. Για να φύγεις από τον ψεύτικο κόσμο μετά θάνατον και να πας στον αληθινό και όχι στον επόμενο ψεύτικο του διαβόλου, στην επόμενη κόλαση, πρέπει να δεχθείς τα λόγια του Χριστού και να πιστέψεις ότι ο κόσμος αυτός είναι ψεύτικος. Να εφαρμόσεις τον τρόπο ζωής που Αυτός δίδαξε και ότι τίποτε από όσα βλέπεις γύρω σου δεν έχουν καμία αξία, πρώτον και κύριον γιατί δεν υπάρχουν.
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ