Όταν προσπαθούμε να βελτιώσουμε την υγεία μας και να χάσουμε βάρος, υπάρχουν μερικές τροφές που απαγορεύονται ρητά στη διατροφή μας. Ποιες είναι όμως αυτές οι τροφές και γιατί πρέπει να τις αποφεύγουμε;
1. Λευκό ψωμί
Ο βασικός λόγος είναι ότι δεν έχει ιδιαίτερη διατροφική αξία. Περιέχει αρκετές ποσότητες ζάχαρης και δεν ενισχύει το αίσθημα του κορεσμού, με αποτέλεσμα να πεινάμε συνέχεια. Προτιμήστε το πολύσπορο ψωμί ή το ψωμί ολικής άλεσης, καθώς περιέχει ωφέλιμα συστατικά που μειώνουν τη χοληστερόλη καθώς και τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες.
2. Τηγανητά
Πέραν των λιπαρών που μας παχαίνουν, τα τηγανητά φαγητά έχουν μικρή διατροφική αξία και συμβάλλουν στην εμφάνιση σοβαρών παθήσεων. Σχετίζονται άμεσα με την κακή χοληστερόλη και την υψηλή αρτηριακή πίεση, ενώ πυροδοτούν και διαταραχές του πεπτικού συστήματος.
3. Σάλτσες για σαλάτα
Οι σαλάτες είναι σούπερ υγιεινές, όμως μπορούμε να τις… καταστρέψουμε περιχύνοντας επάνω κάποια σος της επιλογής μας. Αυτά τα προϊόντα περιέχουν μεγάλες ποσότητες λιπαρών και ζάχαρης και μας προσδίδουν περιττές θερμίδες.
4. Άσπρο ρύζι
Η διατροφική αξία του ρυζιού εξαρτάται άμεσα από τον τύπο ρυζιού. Το άσπρο ρύζι είναι σαν το λευκό ψωμί, καθώς ωθεί το σώμα να αποθηκεύει επιπλέον λίπος κι έτσι είναι πιο δύσκολο να χάσουμε βάρος. Είναι καλύτερο λοιπόν να επιλέγουμε το καστανό ρύζι, καθώς είναι πιο πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.
1. Λευκό ψωμί
Ο βασικός λόγος είναι ότι δεν έχει ιδιαίτερη διατροφική αξία. Περιέχει αρκετές ποσότητες ζάχαρης και δεν ενισχύει το αίσθημα του κορεσμού, με αποτέλεσμα να πεινάμε συνέχεια. Προτιμήστε το πολύσπορο ψωμί ή το ψωμί ολικής άλεσης, καθώς περιέχει ωφέλιμα συστατικά που μειώνουν τη χοληστερόλη καθώς και τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες.
2. Τηγανητά
Πέραν των λιπαρών που μας παχαίνουν, τα τηγανητά φαγητά έχουν μικρή διατροφική αξία και συμβάλλουν στην εμφάνιση σοβαρών παθήσεων. Σχετίζονται άμεσα με την κακή χοληστερόλη και την υψηλή αρτηριακή πίεση, ενώ πυροδοτούν και διαταραχές του πεπτικού συστήματος.
3. Σάλτσες για σαλάτα
Οι σαλάτες είναι σούπερ υγιεινές, όμως μπορούμε να τις… καταστρέψουμε περιχύνοντας επάνω κάποια σος της επιλογής μας. Αυτά τα προϊόντα περιέχουν μεγάλες ποσότητες λιπαρών και ζάχαρης και μας προσδίδουν περιττές θερμίδες.
4. Άσπρο ρύζι
Η διατροφική αξία του ρυζιού εξαρτάται άμεσα από τον τύπο ρυζιού. Το άσπρο ρύζι είναι σαν το λευκό ψωμί, καθώς ωθεί το σώμα να αποθηκεύει επιπλέον λίπος κι έτσι είναι πιο δύσκολο να χάσουμε βάρος. Είναι καλύτερο λοιπόν να επιλέγουμε το καστανό ρύζι, καθώς είναι πιο πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.