Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Πρώτη στον κόσμο ξανά η Στεφανίδη: Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο του Λονδίνου


Από πολύ νωρίς ξεκαθάρισε η κατάσταση στον τελικό του άλματος επί κοντώ, με την Κατερίνα Στεφανίδη να μπαίνει στον αγώνα με τον αέρα του νικητή,
καθώς πέρασε χωρίς δυσκολία τα 4,75μ. και ήταν η μόνη μαζί με την Σάντι Μορις από τις ΗΠΑ και μετέτρεψε τον τελικό σε μονομαχία.

Η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης, τις προσπάθειες της οποίας στηρίζει ο Stoiximan.gr, πέρασε τα 4,82μ. παίρνοντας έτσι το προβάδισμα στην κατάκτηση του πιο ψηλού βάθρου, καθώς η αντίπαλός της απέτυχε στην πρώτη προσπάθεια στο ίδιο ύψος. Η Μόρις επιχείρησε να ανεβάσει τον πήχη στα 4,89μ., όπου η προσπάθειές της ήταν επίσης αποτυχημένες.
Στη συνέχεια και σε μια και μόνη προσπάθεια, η Κατερίνα Στεφανίδη, με τη σιγουριά του χρυσού μεταλλίου στο στήθος έκανε ένα εξαιρετικό άλμα, με πανελλήνιο ρεκόρ πέρασε και τα 4,91μ. αποδεικνύοντας πως ήταν ο κυρίαρχος του φετινού τελικού.
Έτσι, η Ελληνίδα αθλήτρια στέφεται παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, ένα χρόνο μετά την τεράστια νίκη της στους Ολυμπιακούς του Ρίο, στη Βραζιλία. Κάπως έστι η Στεφανίδη έγινε ο δεύτερος εκπρόσωπος της Ελλάδας (ο Κώστας Κέντέρης ο πρώτος) που έχει ταυτόχρονα στην κατοχή της, Ολυμπιακό, παγκόσμιο και ευρωπαϊκό τίτλο.