Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Αυτή η Γυναίκα Κατέρρευσε και Πέθανε Μετά από ΕΝΑ Φιλί που της Έδωσε ο Σύντροφος της

Η Myriam Ducré-Lemay από το Sherbrooke, του Quebec, ήταν μόλις 20 χρονών όταν απεβίωσε το 2012. Εκείνη τη μέρα είχε πάει με το αγόρι της και μερικούς φίλους σε ένα πάρτι των Laurentians.
Ήταν πολύ χαρούμενη και τρελά ερωτευμένη, όπως δήλωσε η μητέρα της σε μια συνέντευξη.
“Όλα της πήγαιναν καλά,” είπε η μητέρα της. “Μου είχε πει ότι είναι ερωτευμένη και ήταν η πρώτη φορά που έλαμπαν τόσο πολύ τα μάτια της κόρης μου”.
Το ζευγάρι επέστρεψε στο σπίτι του αγοριού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CJAD, η Ducré-Lemay ένιωσε περίεργα όταν φιλήθηκαν και προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον εισπνευστήρα της. Τον ρώτησε μήπως είχε καταναλώσει φιστίκια κι εκείνος της απάντησε ότι είχε φάει ένα σάντουιτς με φυστικοβούτυρο.
Η νεαρή γυναίκα δεν του είχε πει ότι από μικρή ήταν αλλεργική στα φιστίκια. Εκείνος κάλεσε αμέσως το ασθενοφόρο και επιχείρησε να της δώσει τις πρώτες βοήθειες.
Δυστυχώς, η Ducré-Lemay έσβησε λόγω εγκεφαλικής ανοξίας, της παντελούς δηλαδή έλλειψης οξυγόνου στον εγκέφαλο. Τέσσερα χρόνια μετά, η μητέρα της, Micheline Ducré, μοιράζεται την ιστορία της ελπίζοντας ότι θα σώσει κάποιους άλλους.
Αυτή είναι η 20χρονη Myriam Ducré-Lemay. Η ζωή της ήταν φυσιολογική, με μια εξαίρεση.
Σύμφωνα με τη μητέρα της είχε μια κανονική ζωή και ήταν ενθουσιασμένη για τη σχέση της  με τον καινούριο της φίλο. Παρόλα αυτά η Myriam είχε κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους. Ήταν αλλεργική στα φιστίκια, τα καρυδιά, και τα οστρακοειδή.
This is 20-year old Myriam Ducré-Lemay. She had a normal life, except for one thing.
Όλοι όσοι βρίσκονταν κοντά της ήταν ενήμεροι για τις αλλεργίες της.
Οι κοντινοί της άνθρωποι γνώριζαν πως ήταν αλλεργική, εκείνη όμως δεν το είχε πει ακόμη στο αγόρι της.
Everyone close to her knew about the allergies.
Τη μια στιγμή φιλιόταν με τον φίλο της και την επόμενη δε μπορούσε να πάρει ανάσα.
 Η Myriam είχε πάει σε ένα πάρτι με το αγόρι της. Στη συνέχεια, γύρισαν στο σπίτι του. Ενώ εκείνη ετοιμαζόταν να ξαπλώσει, εκείνος έφαγε ένα σάντουιτς με φιστικοβούτυρο και έπλυνε τα δόντια του.
One second she and her boyfriend were kissing, and the next, she couldn't breathe.
Προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον εισπνευστήρα.
Η νεαρή γυναίκα προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον εισπνευστήρα της, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Δυσκολευόταν ακόμα να αναπνεύσει.
She tried to use an inhaler.
Όταν ο εισπνευστήρας δεν έφερε αποτέλεσμα, τηλεφώνησαν στο 166.
Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, το αγόρι της προσπάθησε να της δώσει τις πρώτες βοήθειες.
When that didn't work, they called 911.
Ήταν όμως πολύ αργά.
8 λεπτά αργότερα έφτασαν οι νοσοκόμοι και τις χορήγησαν επινεφρίνη. Η άτυχη κοπέλα έσβησε λίγο μετά, εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνου στον εγκέφαλό της.
But it was too late.
Η έκθεση του ιατροδικαστή αποκάλυψε τις λεπτομέρειες.
Παρόλο που η Myriam συνήθως κουβαλούσε μαζί της το στυλό επινεφρίνης, δεν το είχε πάνω της εκείνη τη νύχτα. Επίσης δεν φορούσε το βραχιολάκι αλλεργίας και είχε πει στους γύρω της ότι πίστευε πως η ευαισθησία της στα αλλεργιογόνα είχε μειωθεί. 1 άνθρωπος στους 5 παρατηρούν μείωση στις αλλεργίες τους, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι επίσημα επιβεβαιωμένο.
The coroner's report reveal the details.
Τα παρακάτω εδέσματα μπορεί να φαίνονται αθώα, αλλά για μερικούς είναι θανατηφόρα.
Σύμφωνα με τη γιατρό Christine MsCusker, επικεφαλή της παιδιατρικής αλλεργίας στο νοσοκομείο Παίδων του Καναδά, οι άνθρωποι μεταξύ των 15 και 30 ετών κινδυνεύουν περισσότερο από τους υπόλοιπους.
“Σε αυτό το ηλικιακό φάσμα τα παιδιά βγαίνουν περισσότερο και περνούν πιο πολύ χρόνο μακριά από την επίβλεψη των γονιών τους,” δήλωσε σε μια συνέντευξη η γιατρός. “Ρισκάρουν περισσότερο και δεν φροντίζουν να έχουν πάντοτε μαζί τους τα στυλό επινεφρίνης.”
This may look harmless, but for some, it's deadly.
Σήμερα η μητέρα της Μyriam κοινοποιεί την ιστορία της κόρης της για πρώτη φορά.
Παρότι είναι κουραστική, ιδίως για τους νεότερους ανθρώπους, η πρόληψη είναι η λεπτομέρεια ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο.
Today, Myriam's mother is sharing her daughter's story for the first time in years.
Είναι καλό να φοράνε αυτοκόλλητα τα μικρότερα παιδιά…
Οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία ενημερώνονται σχετικά με τις αλλεργίες των παιδιών, όμως ορισμένες φορές τα υπόλοιπα παιδιά ή οι άλλοι γονείς δεν γνωρίζουν και μπορεί να τους προσφέρουν κάτι που απαγορεύεται να φάνε.
It isn't uncommon for younger kids to wear stickers...
…ή να φορούν ακόμη και μπλουζάκια πάνω στα οποία να αναγράφονται οι αλλεργίες τους.
Η κωμικός, ηθοποιός και μητέρα Kym Whitley σχεδίασε αυτά τα μπλουζάκια για να διευκολύνει τους ανήσυχους γονείς. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζουν όλοι τι επιτρέπεται να φάνε τα παιδιά τους και τι όχι.
Όμως όσο μεγαλώνει κανείς η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να φορέσει αυτού του είδους τα μπλουζάκια ή να επιλέξει τα αυτοκόλλητα. Ωστόσο οι γονείς όπως η Micheline Ducré επιμένουν στην λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων.
...or even T-shirts stating their allergies.
Ακούστε τη και διαδόστε τα λόγια της σε όσους γνωρίζετε πως είναι αλλεργικοί.
Έχασε την κόρη της εξαιτίας ενός τραγικού περιστατικού και δεν θέλει κανείς άλλος να βιώσει αυτόν τον πόνο. Η ιστορία αυτή έγινε η αφορμή για πολλές οικογένειες να αρχίσουν να παίρνουν περισσότερα προληπτικά μέτρα.Listen to her, and pass it on to those who have allergies.
Αν έχετε μια πολύ σοβαρή αλλεργία, πρέπει να φοράτε πάντοτε το βραχιολάκι που την αναγράφει.
Παρότι δεν είναι το πιο μοδάτο αξεσουάρ, αυτό το βραχιόλι θα βοηθήσει τους άλλους – ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τις καινούριες σας παρέες – να ενημερωθούν για την ευαισθησία σας.
If you have a severe allergy, wear your Medical Alert bracelet.
Να έχετε πάντοτε μαζί σας το ειδικό στυλό επινεφρίνης.
Μιας και είναι μια επείγουσα αγωγή κατά της αναφυλαξίας, μπορεί να σώσει τη ζωή σας.
Always carry your EpiPen with you.
Ενημερώστε τους φίλους σας. Αν γνωρίζουν, θα είναι σε θέση να σας βοηθήσουν ουσιαστικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του EpiPen “το στυλό επινεφρίνης πρέπει να εφαρμόζεται στο μέσο του μηρού στην εξωτερική πλευρά του, ακόμα και πάνω από τα ρούχα αν είναι απαραίτητο.”
Μετά τη χρήση του, να καλείτε πάντοτε στα επείγοντα περιστατικά για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.
Tell your friends. When they know, they can take action in the event of an emergency.
διαφορετικό