Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Μπράβο στα παιδιά μας: Πρώτη σε όλη την Ελλάδα η Ομάδα Ρομποτικής του 1 ου Λυκείου Ξάνθης (φωτογραφίες και Βιντεο)

Η ομάδα ρομποτικής του 1 ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης κατέλαβε την πρώτη θέση στον 7 ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην κατηγορία WRO GEN II- Ποδόσφαιρο, που πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, στις 3 Οκτωβρίου στην Αθήνα στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα.

Η ομάδα του 1 ου Λυκείου Ξάνθης που αποτελείται από τους μαθητές Κόκκινο Βασίλη, Πανταζίδη Αλέξη και Παπαδάκη Χάρη μαζί με τον καθηγητή πληροφορικής του 1 ου Λυκείου Ξάνθης, κ. Μπαλαφούτη Θανάση θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα γίνει στην Ντόχα του Κατάρ, από τις 6 έως 8 Νοεμβρίου 2015.
Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O. είναι μια παγκόσμια εκδήλωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Φέρνει σε επαφή τους νέους από όλο τον κόσμο με σκοπό να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά και τις δεξιότητες τους, να εργασθούν ως ομάδα στην επίλυση προβλημάτων μέσα από την πρόκληση και της συμμετοχής τους στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.
(Τα παιδιά τις Ξάνθη κέρδισαν την πρώτη θέση λόγο της εμπνευσμένης κίνησης που έχει το ροποτάκι τους που κινείται σε όλες τις διευθύνσεις).
 1 o lykeio rompotikh (6) 1 o lykeio rompotikh 1 o lykeio rompotikh (1) 1 o lykeio rompotikh (2) 1 o lykeio rompotikh (3) 1 o lykeio rompotikh (4) 1 o lykeio rompotikh (5)