Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Και επίσημα υποψήφια για πρόεδρος η Χίλαρι Κλίντον

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά της για την προεδρία της χώρας στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016. Η Χίλαρι Κλίντον επιδιώκει να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ για τον λόγο αυτό η προεκλογική της εκστρατεία, σε πρώτη φάση για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ξεκινάει άμεσα με πρώτο σταθμό την Αϊόβα.

Αν η πρώην υπουργός των Εξωτερικών κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές, τότε θα μπορέσει να διεκδικήσει και την προεδρία των ΗΠΑ. Μέχρι αυτήν την ώρα είναι η μόνη υποψήφια και κυριαρχεί στις δημοσκοπήσεις.
«Είμαι υποψήφια για την Προεδρία» ανακοίνωσε μέσω ενός βίντεο, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ερωτηθείς για την υποψηφιότητα της Κλίντον, δήλωσε πως «η Χίλαρι θα ήταν μια εξαιρετική πρόεδρος».



Μετά την επίσημη ανακοίνωση της Κλίντον αναμένεται η απάντηση των Ρεπουμπλικάνων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων, ώστε να αντιμετωπίσει την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, αναμένεται να διεκδικήσει ο Τζεμπ Μπους, πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, γιος του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και αδερφός του του Τζορτζ Μπους Τζούνιορ. «Πρέπει να κάνουν κάτι καλύτερο από την Χίλαρι» έγραψε ο Τζεμπ Μπους στο Twitter.
Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για τα χρίσματα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους τότε στις εκλογές του 2016 θα έχουμε μια ακόμη σύγκρουση μεταξύ Κλίντον και Μπους. Η πρώτη ήταν το 1992 όταν ο Μπιλ Κλίντον είχε κερδίσει τον πατέρα Τζορτζ Μπους.