Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Που πήγε ο πατριωτισμός των Ελλήνων;

Έπεσα από τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκα από την ανακοίνωση της ΕΑΑΣ Ξάνθης ότι η Αρχαιολογική Υπηρεσία της Ξάνθης εισηγήθηκε αρνητικά στην αντίστοιχη επιτροπή έγκρισης της τοποθέτησης της μεγάλης Ελληνικής Σημαίας στο «Αυγό».

Μετά και από αυτό το γεγονός, φαίνετε ότι το παιγνίδι στην Θράκη – και μη μου πείτε ότι δεν αντιλαμβάνεσθε τι εννοώ, βλέπετε θέσεις περί συνδιοίκησης της Θράκης με την Άγκυρα- χάθηκε ξεκάθαρα από την αδιαφορία των υπηρεσιακών παραγόντων του τόπου.
Δεν γνωρίζω ποιοι συμμετέχουν στην επιτροπή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της Ξάνθης οι οποίοι εισηγήθηκαν αρνητικά για να μην τοποθετηθεί η Ελληνική σημαία στο αυγό και αναρωτιέμαι τι θα πείραζε στην επιτροπή αν πάνω στο βουνό κυμάτιζε το εθνικό σύμβολο.
Η αρχαιολογική Υπηρεσία της Ξάνθης, δήθεν για να προστατεύσει τα αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή, αρνήθηκε να ανατάξει το πατριωτικό αίσθημα των Ξανθιωτών. Αρνήθηκε να επιτρέψει την ανάρτηση του Εθνικού συμβόλου σε ένα σημείο που κατά την γνώμη της είναι αρχαιολογικός χώρος την στιγμή που σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα είναι πεταμένα σε αυλές, δεξιά και αριστερά με παρεμβάσεις των αρχαιοκαπήλων- εγκληματιών- και διάφοροι αρχαιολογικοί χώροι είναι εγκαταλελειμμένοι χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρων από την αρχαιολογική υπηρεσία Ξάνθης προκειμένου να φυλαχθούν, να διασωθούν και να αναδειχτούν.
Δυστυχώς για τους Ξανθιώτες, η Αρχαιολογική Υπηρεσία της Ξάνθης, δεν στηρίζει αυτήν την πρωτοβουλία των Φίλων της Σημαίας προφανώς φοβούμενη μη χαρακτηριστεί ακροδεξιά ή χουντικιά. Φοβούμενη προφανώς το μένος για κάθε τι Εθνικό, Πατριωτικό, «προοδευτικής» μερίδας μέσων ενημέρωσης.
Τα δικά μου ερώτημα προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία είναι τα εξής.
Πρώτον ποιος έδωσε το δικαίωμα σε ένα νόμιμο Σωματείο που πρεσβεύει Εθνικά συναισθήματα να μην το δικαιώσει την στιγμή μάλιστα που οι δραστηριότητες του έχουν να κάνουν μόνο με το Εθνικό συμφέρων.
Δεύτερο ποιος έδωσε το δικαίωμα στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, την στιγμή που αφήνει σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους να παραμένουν αφύλακτοι και στο έλεος διαφόρων αρχαιοκαπήλων, να μην διαθέσει ένα τετραγωνικό μέτρο να στηριχτεί η Ελληνική σημαία και όχι κάποιο πανό κάθε αναρχικού και κάθε πικραμένου αντιεξουσιαστή.
Τρίτον η Αρχαιολογική Υπηρεσία της Ξάνθης δεν αντιλαμβάνεται ότι η παρουσία των μελών των φίλων της Ελληνικής σημαίας θα είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τους αρχαιοκαπήλους στην περιοχή;
Τέταρτον αν γινόταν αίτημα προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία της Ξάνθης να τοποθετήσει στο αυγό μία σημαία το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, και οποιοδήποτε άλλο κόμμα θα είχε αρνηθεί;
Τέλος αναρωτιέται κανείς αν στις φλέβες των Υπηρεσιακών παραγόντων ρέει Ελληνικό αίμα.
Ας ελπίσουμε ότι η αρνητική εισήγηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ξάνθης έχει να κάνει με αυστηρά υπηρεσιακά θέματα και δεν είναι δάκτυλος κάποιου «προοδευτικού» μεγαλοσχήμονα πολιτικού.