Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Σύλληψη 55χρονου για ζωοκτονία στο Λαμπρινό Ξάνθης. Πυροβόλησε με καραμπίνα δύο σκύλους !

Συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στο Λαμπρινό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και της νομοθεσίας περί ζωοκτονίας.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα, στο Λαμπρινό, ο 55χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο δύο σκυλιά 54χρονου ημεδαπού, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τους, ενώ στη συνέχεια έθαψε το ένα από αυτά στην αυλή του σπιτιού του.
Μετά από την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σχετικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα, λίγες ώρες αργότερα, να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δράστη. Κατασχέθηκε ένα (1) κυνηγετικό όπλο.
Σημειώνεται ότι σχηματίσθηκε επίσης δικογραφία σε βάρος του 27χρονου, υιού του δράστη και ιδιοκτήτη του παραπάνω όπλου, για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.
 Επισημάνεις της Αστυνομίας
Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι:
Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές.
Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.

Θέλουμε να συγχαρούμε την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης! Ελπίζουμε και ευχόμαστε η άμεση ανταπόκρισή τους στο συγκεκριμένο περιστατικό να αποτελέσει εφαλτήριο για την πάταξη της βίας απέναντι στα ζώα. Επίσης, ευελπιστούμε να συνεχίσουν να δείχνουν ανάλογη ευσυνειδησία και θέληση σε όλα τα περιστατικά που αφορούν την συμπεριφορά των ανθρώπων προς τα ζώα επιβάλλοντας τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται από τον Νόμο. Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι αρμόδιες για την εφαρμογή του Νόμου 4039/2012 όπως τροποποιήθηκε με τον Νόμο 4235/2014 είναι οι Αστυνομικές Αρχές της χώρας και υποχρεούνται να διερευνούν κάθε καταγγελία κακοποίησης ζώου χωρίς να απαιτείται το παράβολο που χρειάζεται για την κατάθεση μήνυσης. Η κακοποίηση (παθητική και ενεργητική), η βάναυση μεταχείριση, ο βασανισμός, η εγκατάλειψη ή η θανάτωση ζώου είναι εγκλήματα που διώκονται αυτεπάγγελτα!