Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

To GTA V για PC στο Amazon

Η πειστικότερη επιβεβαίωση του... χειρότερα κρατημένου μυστικού απ' τον Οκτώβρη

To πιθανώς... χειρότερα κρατημένο "μυστικό" της αγοράς του gaming από τον περασμένο Οκτώβρη και μετά δεν μπορεί να είναι άλλο από την ύπαρξη έκδοσης του Grand Theft Auto V - το οποίο το Σεπτέμβρη κυκλοφόρησε για PlayStation3 και Xbox 360 - και για προσωπικούς υπολογιστές. Η Rockstar, η δημιουργός των GTA, έχει τηρήσει σιγήν ιχθύος για το θέμα με τρόπο τόσο φανερό και συστηματικό, που... σχεδόν από μόνος του την "προδίδει". Είναι και το ιστορικό της σειράς τέτοιο (η έκδοση για PC πάντα υπάρχει αλλά πάντα ακολουθεί κάποιους μήνες μετά), είναι και οι αμφίβολες, αλλά πολλαπλές ενδείξεις και διαρροές τις τελευταίες εβδομάδες... ε, μάλλον θα έπρεπε κάποια στιγμή η Rockstar να κάνει τη σχετική ανακοίνωση. Έτσι κι αλλιώς, όσος κόσμος ήταν να αγοράσει το GTA V σε πλήρη τιμή έχουμε την αίσθηση πως το έχει ήδη κάνει - και το δεύτερο "κύμα" παικτών που θα το αποκτήσουν θα το κάνει όταν ο τίτλος ενταχθεί στις μειωμένου κόστους (budget) σειρές τίτλων για PS3 και Xbox 360.

Καθώς φαίνεται, ωστόσο, πως η Rockstar για κάποιο λόγο... δεν είναι έτοιμη για τα αποκαλυπτήρια ακόμη, άθελά του το Amazon Γαλλίας και το Amazon Γερμανίας πριν από λίγες ώρες έκαναν ακριβώς αυτό: "πρόδοσαν" την ύπαρξη του GTA V για PC, διαθέτοντας σε κοινή θέα τη σχετική προϊοντική σελίδα. Έκτοτε την έχουν αφαιρέσει, και δεν αναγραφόταν συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας του τίτλου (μόνο η τυπική τιμή πώλησης νέων PC games στα €59.99), όμως όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται για ένα από εκείνα τα τυπικά "λάθη" που κάνουν τα e-shops αναγράφοντας προϊόντα που δεν κυκλοφορούν ποτέ. Το Amazon έχει, άλλωστε, τη... δική του "ιστορία αποκαλύψεων" προϊόντων πριν οι εταιρείες τους τα ανακοινώσουν, οπότε κατά πάσα πιθανότητα έχει έλθει το... πλήρωμα του χρόνου για τη Rockstar να κάνει επιτέλους την ανακοίνωσή της, να σταματήσει και ο ειδικός Τύπος να ασχολείται με το θέμα σαν να υπήρχε ποτέ αμφιβολία.

Ενώ η έκδοση του Grand Theft Auto V για προσωπικούς υπολογιστές είναι σχεδόν βέβαιο πως έχει δρομολογηθεί για κυκλοφορία σε κάποιο χρονικό σημείο ως και το καλοκαίρι, η πιο ενδιαφέρουσα πλευρά του ζητήματος σχετίζεται, φυσικά, με το PlayStation 4 και το Xbox One. Είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η Rockstar - μία εταιρεία που ιστορικά επιδιώκει να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της από κάθε μεγάλη παραγωγή που υπογράφει - θα κάνει τόση δουλειά για την έκδοση των PC και δεν θα κάνει λίγη ακόμη για να "μεταφέρει" το GTA V στα PS4 και Xbox One, δεδομένης της παρόμοιας αρχιτεκτονικής των παραπάνω. Θα χρειαστεί φυσικά να δικαιολογήσει την ύπαρξη και των τριών με βελτιωμένα γραφικά, ήχο και παρουσίαση, ίσως και με το όποιο extra περιεχόμενο για PS3/Xbox 360 έχει ως τότε κυκλοφορήσει, ενσωματωμένο στις νεότερες εκδόσεις. Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι αν η Rockstar κάνει πραγματικά καλή δουλειά στη βελτιστοποίηση των μεταφορών σε PC, PS4 και Xbox One, δύσκολα θα μπορούσε να ζητήσει κανείς ένα video game δημοφιλέστερο να χρησιμεύσει ως "γέφυρα" ανάμεσα στην προηγούμενη γενιά οικιακών συστημάτων διασκέδασης και στην καινούργια. Ίδωμεν!
athinorama.gr